Istrske vile

Prenova zapuščenih vil v okolici Umaga, Rovinja, Poreča, Pule.

Istrian villa
Nakup in prenova starih vil v Istri je v zadnjih letih postal pravi hit. Bližina morja in zanimivih krajev, kot so Umag, Rovinj, Poreč in Pula nudijo prijetno okolje za preživljanje počitnic. Nenazadnje je Istra tudi zanimiva destinacija za ureditev doma. Zagotovo so k popularnosti Istre pripomogli tudi mednarodni zvezdniki s področja filmske industrije, ki v zadnjih letih na veliko kupujejo tamkajšnje vilete.

Pri prenovi istrskih vil je vredno ohraniti originalno arhitekturno zasnovo in materijale, kot so kamnite stene. To je pomembno z dveh vidikov - ohranjamo avtohtono podobo okolice ter s kamnitimi stenami zagotavljamo naravno hlajenje prostorov. Tradicionalna notranja zasnova istrskih vil je kombinacija kamnitih tal in furniranega pohištva. Sodobno zasnovani interier sicer ohranja furnirano pohištvo, vendar v svetlih ali celo beljenih lesovih.

Pri prenovi je pomembno, da karseda ne posegamo v okolico, ki je značilna za Istro in kraje, kot so Umag, Rovinj, Poreč, Pula, .... Da ohranjamo avtohtono zasnovo ter  z nujno potrebnimi posegi, kot so napeljava sodobne elektro in vodovodne instalacije, hlajenja in morebitne izolacije na notranji strani sten  zagotavljamo sodoben luksuz in kvaliteto bivanja.