Stanovanje v Milanu

01.09.2015
Zakaj sploh razmišljati o življenju v Milanu? Verjetno zato, ker se na nekaj kvadratnih kilometrih nahaja svet v malem.

Mesto, ki nudi veliko - veliko pa tudi zahteva. Npr. čas, ki ga prebiješ v prometnih konicah. Ko me je pot nekajkrat službeno zanesla v Milano je bilo zanimivo to, da so mi od vsega skupaj najbolj ostali v spominu nekajurni zastoji ob mestni vpadnici. Pa vendar, Milano JE mesto priložnosti - prežeto s preteklostjo in bogato kulturo. V sodobnem času pa zagotovo mesto, ki je verjetno najbolj "design" v celotni Italiji. Prometne zastoje mu lahko tako oprostimo.

Stanovanje v Milanu je torej nekaj povsem samoumevnega za vse tiste, ki so kakorkoli povezani z željo po presežkih. Že sama misel na selitev v Milano poraja velika pričakovanja. In ker so stanovanja v centru Milana pravi luksuz, tako po velikosti, kot tudi opremi, ne smejo zaostajati tudi mini garsonjere. Ni pomembno le-to, da je v 30m2 premišljeno umeščen vsak kos pohištva, pomembno je tudi, da je stilno dovršen. Veliki ali majhni - sila neusklajeno bi delovali, ko bi primerjali popolen pogled z vaše sobe na Duomo, notranja ureditev pa bi bila usmiljenja vredna. Tega vam mesto, katero se vsaj navzven promovira predvsem kot prestolnica mode ali oblikovanja nasploh, ne bi nikoli oprostilo.

Napisala: Maja Blažič, interior designer




Zadnje novice


30.
Sep
2015

Sejem Cersaie Bologna 2015 - utrinki

Imitacije lesa in kamna ter digitalni tisk. Več
17.
Maj
2011

Portopiccolo Sistiana

V Sesljanu pri Trstu (Sistiana) se gradi nov kompleks, stanovanjskih hiš, trgovin, lokalov, wellness centra, bazena, nove marine s 100 privezi, imenovan Portopiccolo Sistiana.... Več
27.
Mar
2015

"Top ten" proizvodi

Detajli, ki prostoru podajo dokončen pečat. Več
02.
Sep
2012

Sejem 45. MOS 2012 Celje

12.-18. septembra 2012 se bo odvijal MOS(Mednarodni sejem obrti in podjetnosti). Več
20.
Mar
2012

Sejem pohištva v Milanu 2012

V Milanu se bo odvijal tradicionalni sejem pohištva do 17-22 aprila 2012. Več