Camargue, France

04.05.2016
Ta ravninska, redko naseljena pokrajina je eno glavnih evropskih mokrišč in prizorišče naravoslovja. Vsakič znova, ko obiščem Camargue me prevzame.

Camargue, France, Arles, Avignon, Nimes
Ko sem tokrat obiskala Camargue je bilo območje precej izušeno. Zaradi tega je nastalo nekaj neverjetnih fotografij, ki prikazujejo izušeno prst. V objektiv mi je uspelo ujeti tudi evropskega bobra, ki je v začetku 20. stoletja skoraj izumrl (zelo cenjen je bil namreč njegov kožuh).

Tukajšnje camarške konje, ki se pasejo na zelenih pašnikih jahajo za pokrajino značilni kavboji, gardians, ki redijo črne bike. Prvotna bivališča teh pastirjev so bile gardianove koče. To je majhna, ozka stavba, ki jo sestavljata jedilnica in spalnica, preprosto opremljeni in ločeni z zaslonom iz trstike. Danes je na celotnem območju zaslediti majhno, nizko gradnjo, kjer so hiške v celoti bele. Zeleni, travniški pokrajini dajejo svojevrsten pečat.

Camargue je zanimiv tudi zaradi ravnih, nizkih lagun, ki so napolnjene z morsko vodo. Ko le-te zaradi močnega sonca izhlapijo, ostanejo usedline soli. Zato je Camargue pomemben tudi zaradi soljarske industrije. 
Zadnje novice


30.
Sep
2015

Sejem Cersaie Bologna 2015 - utrinki

Imitacije lesa in kamna ter digitalni tisk. Več
17.
Maj
2011

Portopiccolo Sistiana

V Sesljanu pri Trstu (Sistiana) se gradi nov kompleks, stanovanjskih hiš, trgovin, lokalov, wellness centra, bazena, nove marine s 100 privezi, imenovan Portopiccolo Sistiana.... Več
27.
Mar
2015

"Top ten" proizvodi

Detajli, ki prostoru podajo dokončen pečat. Več
02.
Sep
2012

Sejem 45. MOS 2012 Celje

12.-18. septembra 2012 se bo odvijal MOS(Mednarodni sejem obrti in podjetnosti). Več
20.
Mar
2012

Sejem pohištva v Milanu 2012

V Milanu se bo odvijal tradicionalni sejem pohištva do 17-22 aprila 2012. Več