Camargue, France

04.05.2016
Ta ravninska, redko naseljena pokrajina je eno glavnih evropskih mokrišč in prizorišče naravoslovja. Vsakič znova, ko obiščem Camargue me prevzame.

Camargue, France, Arles, Avignon, Nimes
Ko sem tokrat obiskala Camargue je bilo območje precej izušeno. Zaradi tega je nastalo nekaj neverjetnih fotografij, ki prikazujejo izušeno prst. V objektiv mi je uspelo ujeti tudi evropskega bobra, ki je v začetku 20. stoletja skoraj izumrl (zelo cenjen je bil namreč njegov kožuh).

Tukajšnje camarške konje, ki se pasejo na zelenih pašnikih jahajo za pokrajino značilni kavboji, gardians, ki redijo črne bike. Prvotna bivališča teh pastirjev so bile gardianove koče. To je majhna, ozka stavba, ki jo sestavljata jedilnica in spalnica, preprosto opremljeni in ločeni z zaslonom iz trstike. Danes je na celotnem območju zaslediti majhno, nizko gradnjo, kjer so hiške v celoti bele. Zeleni, travniški pokrajini dajejo svojevrsten pečat.

Camargue je zanimiv tudi zaradi ravnih, nizkih lagun, ki so napolnjene z morsko vodo. Ko le-te zaradi močnega sonca izhlapijo, ostanejo usedline soli. Zato je Camargue pomemben tudi zaradi soljarske industrije. 
Zadnje novice


24.
Maj
2018

Salone satellite Milano 2018

Mednarodni pohištveni sejem v Milanu, ki se je odvijal od 17. do 22. aprila 2018 Več
16.
Mar
2017

Salone Satellite - Salone del mobile Milano 2017

Od 4. do 9. aprila 2017, med 9.30 in 18.30 uro. Za splošno javnost bo razstavišče odprto v soboto, 8. in v nedeljo, 9. aprila. Več
04.
Maj
2016

Sagrada Familia, Barcelona

Temple Espiatori de la Sagrada Familia je simbol Barcelone. Več
04.
Maj
2016

Camargue, France

Ta ravninska, redko naseljena pokrajina je eno glavnih evropskih mokrišč in prizorišče naravoslovja. Vsakič znova, ko obiščem Camargue me prevzame. Več